top of page
over ons - afbeelding 1-min.png

Over het Filmhuis

Filmhuis Medemblik is een initiatief vanuit Oorlogsmuseum Medemblik in samenwerking met een aantal partners

Filmhuis Medemblik is in het najaar van 2022 gestart door een projectteam bestaande uit Jacques Laureys van Poorthuis de Meelmolen, Kees & Rutie Breebaart en vrijwilligers van Oorlogsmuseum Medemblik.

 

Het doel van het Filmhuis is mensen verwonderen en verbinden. We hopen dat de enthousiaste start zich doorzet in leuke avonden met elkaar waarbij de zaal gevuld is!

DSC06552-min.JPG

Filmzaal
'Scala Theater'

Het 'Scala Theater' is een Bioscoop-Theaterzaal dat ingericht is in jaren '40 stijl. Het biedt met haar oplopende tribune plaats aan 72 tot 90 personen. De zaal heeft een 'Surround Sound' beleving en de projector is van professionele kwaliteit.

 

Deze wordt multifunctioneel gebruikt. Naast het tonen van films wordt deze zaal ook gebruikt voor muziekoptredens, theatervoorstellingen, lezingen over de W.O.II, symposiums voor politieke partijen én wordt de zaal gehuurd door bedrijven en voor feesten en partijen. Nieuwsgierig naar een W.O.II lezing  (hou dan de Facebook van Oorlogsmuseum Medemblik in de gaten) of wil je de zaal een keer afhuren? Klik dan hieronder voor meer informatie. 

Bioscoop-Theaterzaal in jaren '40 stijl-min.jpg
bottom of page